Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ieri, Senatul a adoptat propunerea legislativă pentru modificarea ordonanţei guvernului privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Proiectul de lege va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

S-a stabilit că, începând cu anul 2020, admiterea la rezidenţiat va avea loc, la nivel naţional, în a treia duminică a lunii noiembrie. Pentru anul în curs, examenul se va desfăşura, aşa cum era stabilit, pe 8 decembrie. Actul normativ iniţiat de un grup de parlamentari de la PSD, UDMR şi PNL şi amendat de Senat prevede că „prin derogare, concursul naţional pentru admiterea în rezidenţiatul pe locuri şi pe posturi se organizează în temeiul unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Sănătăţii pentru anul 2019 şi se poate desfăşura la nivelul centrelor universitare pe baza acordului dintre Ministerul Sănătăţii şi instituţiile de învăţământ superior publice acreditate, care au facultăţi de medicină, medicină dentară şi farmacie”.

Integral pe Jurnalul Național