Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Deputatul USR Cristian Seidler a declarat miercuri că şansele de învestitură a Guvernului liberal depind de "numărătoarea" din Birourile permanente reunite ale Parlamentului.

"Asta va depinde nu doar de votul USR, ci de felul în care se poziţionează o mulţime de alte formaţiuni politice. Am văzut declaraţiile recente ale domnului Ponta, de exemplu. Şansele vor fi date de numărătoarea din Biroul permanent reunit", a afirmat Seidler.

Despre calendarul audierilor şi votul de învestire, el a spus că parlamentarii USR vor vota în "bloc" şi a subliniat că şi-ar dori dezbateri reale în comisii.

"De fiecare dată, noi am votat pe baza unor dezbateri interne, dar în bloc. Singura diferenţă pe care eu o văd necesară, faţă de anterioarele procese, este să nu avem simulacru de 50 de minute de audieri în comisii, din care 45 de minute să fie întrebări şi cinci minute de răspunsuri, cum s-a întâmplat la anterioarele trei învestituri. Adică să fie dezbateri reale în comisii, să poţi să pui întrebări, să poţi să primeşti răspunsuri. În afară de asta, nu văd de ce am trage cu zilele, săptămânile, de calendar, se poate audia şi într-o zi şi jumătate", a susţinut deputatul USR.

Integral pe Jurnalul Național