Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pot să recunosc mai multe greşeli făcute de Coaliţia PSD – ALDE în abordarea justiţiei. După părerea mea de om nespecialist în domeniu, unele sunt mai mari, altele sunt mai mici. La fel, pot să jur că toate cîrpelile juridice ale Ralucăi Prună din timpul guvernării Cioloş sunt de taxat politic măcar. Atîta doar că eu nu pot stabili dacă mutilările sale juridice sunt rezultatul amatorismului, al prostiei sau al unor sforării!

La fel stau lucrurile şi cu acest MCV. Raportul cu adevărat pozitiv la adresa Bulgariei este dovada faptului că la Bruxelles nu calitatea funcţionării mecanismelor de justiţie este esenţială, ci capacitatea de a negocia, de a influenţa, de a trage sfori şi de a face concesii de diverse feluri. Ultimul raport MCV este o probă că puteam fi subiectul unor aprecieri chiar a unor elogii. Ba chiar am fi putut obţine ridicarea MCV! Dar n-am ştiut să ne purtăm. N-am avut o strategie şi n-am avut oameni care să exploateze slăbiciunile mecanismului. Dimpotrivă, la Bruxelles jumătate din delegaţia României a lucrat împotriva României, inclusiv unii care fac această prestaţie fiind în dublă subordonare şi cel puţin sub o acoperire.

Integral pe Cotidianul