Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Încetinirea economiei Germaniei afectează România mult mai puternic decât alte ţări din regiune, consideră analiştii chestionaţi de către MEDIAFAX, în contextul în care banca centrală a Germaniei a avertizat recent că este posibil ca economia ţării să fi intrat în recesiune tehnică.

„Noi suntem într-o situaţie dificilă pentru că avem o expunere importantă pe industria auto şi cea a transporturilor către Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia. Marea producţie pe care noi o tot prezentăm ca fiind pentru firmele mari din Occident este de fapt o producţie de piese, subansamble, mecanisme şi produse pentru industria auto, în special cea din Germania. Deci orice fel de încetare sau reducere a exporturilor pe care Germania le face din cauza războaielor comerciale ale administraţiei Trump ne afectează în mod direct. Asta este o chestiune sigură“, spune profesorul Mircea Coşea.

Integral pe Gândul