Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dan Barna, şeful USR, s-a sucit. Acum votează investirea guvernului Orban, deşi zilele trecute o voia pe Dăncilă încă 3-4 luni la guvernare, iar votul pentru guvernul Orban era condiţionat de votarea în parlament, luni şi marţi, a patru proiecte legislative. Dintre care unul, fără penali în funcţii publice, necesita schimbarea Constituţiei. Tot luni şi marţi? Iar USR nu are mandat să scoată România din criză.

Vine la guvernare la masa pusă, după ce România a fost scoasă din criză. De alţii. Acordul dintre PNL şi USR presupune 16 măsuri, fără să existe garanţia că vor putea fi puse în operă de un guvern tranzitoriu, fără majoritate parlamentară.

Majoritatea parlamentară este dată în viitor de PSD şi Pro România. Eventual se alătură şi UDMR. Dacă nu vor aceste trei partide, nu trece nimic prin parlament. Iar ca guvernul să-şi asume răspunderea, să pice în parlament, şi să rămânem iarăşi fără guvern valid, timp de câteva luni, nu este o socoteală normală, când ţii cont de interesele ţării.

Una dintre condiţiile puse de USR în acordul cu PNL o reprezintă reluarea discuţiilor despre alegeri anticipate, imediat după prezidenţiale. Dl Barna insistă pe acest subiect, fără să priceapă că în cadrul constituţional din România sunt imposibil de organizat astfel de alegeri. Îi mai explicăm încă odată, poate pricepe.

Integral pe Adevărul