Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Discuţiile despre Brexit au însemnat energie şi timp irosit, s-a lamentat Jean-Claude Juncker. În timp ce Le Monde titrează “Să se termine acest foileton prost”, premierul britanic Boris Johnson alimentează confuzia politică a Londrei.

”Voi regreta întotdeauna decizia Regatului Unit de a părăsi Uniunea Europeană, însă cel puţin ne putem privi în faţă şi spune că am făcut tot ceea ce am putut pentru a ne asigura ca această plecare să fie ordonată. Adevărul este că mă deranjează că am pierdut atât de mult timp din acest mandat discutând despre Brexit, când eu eram interesat de cum ar putea Uniunea să facă lucruri mai bune pentru cetățenii săi.

A fost o pierdere de timp și de energie. Acum trebuie să urmărim cu atenție evenimentele de la Westminster, dar este imposibil ca Parlamentul (European, n.r.) să ratifice Acordul înainte ca el să fie ratificat de Westminster. Întâi la Londra, apoi la Bruxelles și Strasbourg”, a spus Junker în faţa liderilor grupurilor politice europene.

Integral pe Naţional