Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Semnal de alarmă fără precedent la specialiștii în energie. Termoficarea Capitalei României riscă să se prăbuşească în câţiva ani. Sunt vizați peste un milion de români care sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire. Expert Forum a lansat un raport privind situaţia termoficării în Bucureşti şi în ţară. Raportul a fost realizat de analişti de politici publice de la Expert Forum.

„Cu câteva excepţii, încălzirea centralizată în oraşe e în colaps, iar ‘alternativele’ au lăsat ‘pe dinafară’ chiar o treime din gospodării. Dacă nu se face nimic încă de anul acesta, termoficarea în Bucureşti riscă să se prăbuşească în câţiva ani, ceea ce ar lăsa brusc 560.000 de familii în frig şi ar pune în pericol şi sursa de energie electrică a Capitalei”, prevede raportul.

Potrivit sursei citate, sistemele de încălzire centralizată în România sunt în colaps: din 315, azi au rămas mai puţin de 50 şi doar 19 mai au peste 10.000 de gospodării branşate.

Integral pe Capital