Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul Apărării Naționale a început pregătirile pentru o nouă achiziție de elicoptere, care ar urma să intre în dotarea Forțelor Terestre și Forțelor Navale ale Armatei Române.

Conducerea MApN se pregătește să lanseze programul de achiziție pentru elicoptere de atac și multirol, care ar urma să intre în dotarea a două dintre cele trei categorii de trupe ale Armatei Române. Mai exact, aceste elicoptere vor intra în dotarea Forțelor Terestre și ale Forțelor Navale. Forțele Navale aveau deja în dotare elicoptere – modelul actual fiind Puma Naval, adică o variantă derivată din modelul IAR 330 Puma, de care dispun Forțele Aeriene.

În schimb, Forțele Terestre Române nu au avut în dotare elicoptere, până în acest moment. Ideea dotării cu elicoptere a Forțelor Terestre nu este nouă și este preluată după modelul armatelor din țările puternice ale NATO, în primul rând după modelul Statelor Unite, ale căror Forțe Terestre (US Army) trebuie să aibă capacitatea de a se deplasa rapid, de a ataca și de a se susține independent, în orice teatru de luptă din lume.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.