Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul demis vrea să majoreze salariul minim cu 100 de lei. O decizie care ar fi fost luată luni seară, într-o discuție cu Viorica Dăncilă și care astăzi va fi pusă în dezbatere publică.

Ministrul demis al Muncii a explicat că românii merită să aibă venituri mai mari, întrucât țara are a doua cea mai mare creștere economică din UE. În plus, majorarea ar fi o măsură preventivă, înaintea instalării unui guvern PNL care ar intenționa să desființeze salariul minim, susține Marius Budăi.

Invitat la Digi24, profesorul de economie Mircea Coșea a vorbit despre efectele unei asemenea măsuri.

El a spus că orice mărire de venit e binevenită, dar momentul nu e oportun.

„E în programul de guv, dar programul de guvernare trece printr-un moment în care ar trebui regândit. Trecem printr-o situaţie dificilă intern şi extern. Intern, guvernul nu ne-a lămurit cu ce vrea să facă, nu avem rectificare bugetară, nu ştim cum va arăta bugetul şi nu avem o idee sumară pentru 2020. Din exterior, la sfârşitul trimestrului I, aprilie – începutul lui mai, sunt convins că vom avea atacuri externe, pentru că atunci apar efectele războiului comercial între SUA şi China, SUA şi UE.”, a spus Coşea.

Profesorul de economie a subliniat că o asttfel de măsură va aduce greutăţi în sectorul productiv.

Integral pe Digi24