Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul demis vrea să majoreze salariul minim cu 100 de lei. O decizie care ar fi fost luată luni seară, într-o discuție cu Viorica Dăncilă și care astăzi va fi pusă în dezbatere publică.

Ministrul demis al Muncii a explicat că românii merită să aibă venituri mai mari, întrucât țara are a doua cea mai mare creștere economică din UE. În plus, majorarea ar fi o măsură preventivă, înaintea instalării unui guvern PNL care ar intenționa să desființeze salariul minim, susține Marius Budăi.

Invitat la Digi24, profesorul de economie Mircea Coșea a vorbit despre efectele unei asemenea măsuri.

El a spus că orice mărire de venit e binevenită, dar momentul nu e oportun.

„E în programul de guv, dar programul de guvernare trece printr-un moment în care ar trebui regândit. Trecem printr-o situaţie dificilă intern şi extern. Intern, guvernul nu ne-a lămurit cu ce vrea să facă, nu avem rectificare bugetară, nu ştim cum va arăta bugetul şi nu avem o idee sumară pentru 2020. Din exterior, la sfârşitul trimestrului I, aprilie – începutul lui mai, sunt convins că vom avea atacuri externe, pentru că atunci apar efectele războiului comercial între SUA şi China, SUA şi UE.”, a spus Coşea.

Profesorul de economie a subliniat că o asttfel de măsură va aduce greutăţi în sectorul productiv.

Integral pe Digi24Comentarii

dana Va rog sa-l intrebati pe acest profesor gangav, care le stie pe toate , IN CATE CONSILII DE ADMINISTRATIE ESTE ? CATI BANI INCASEAZA EL DE LA ACESTEA. Acest barna 2, una spune in fata si alta face pe la spate.Acesti " mari specialisti in economie" au dus Romania in rapa. L-au mintit pe ceausecu cu marile realizari in agricultura si industrie si acum vin si fac pe marii specialisti .Acesti trepadusi cosea, daianu, stolojan, isarescu, care ne predau acum cativa ani economia planificata a lui ceausescu vin si ne vorbesc acum, de crize economice, razboaie comerciale, bugete. Bai "specialistilor" daca sunteti asa de buni de ce a ajuns Romania de rasul lumii?

23 octombrie 2019 15:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.