Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul Educației ar fi condus, din 2011, de mafia manualelor școlare, iar miniștrii, premierii și șeful statului ar ști, dar nu ar fi vrut sau nu ar fi putut să facă nimic. Cel puțin așa susține unui fost ministru de resort, Liviu Pop.

Declarațiile au fost făcute la o emisiune TV de către fostul ministru al Educației Liviu Pop, ca explicație la faptul că o întreagă generație de elevi a ajuns în clasa a VII-a fără să aibă în niciun an manuale din prima zi de școală.

În 2017, atunci când a deținut portofoliul Educației, Liviu Pop a decis ca toate manualele să fie tipărite de editura Didactică, susținând că așa ar opri mafia manualelor. Rezultatul - manuale pline de greșeli, care au fost retipărite.

"Știu doar de baronii manualelor din Ministerul Educației. Dacă vreți, facem emisiuni în direct despre șpăgile indirecte și directe care se dau și de care și DNA știe, și președintele statului știe", a declarat într-o emisiune TV Liviu Pop, care a avut două mandate de ministru al Educației.

La intervenția moderatorului, care i-a spus că Ministerul Educației este condus de mult timp de PSD, Liviu Pop a răspuns: "Nu e condus de PSD, e condus de baronii manualelor, din 2011. Noi ne-am perindat pe acolo câte șase luni, cinci luni".

Integral pe România Liberă