Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O mașină produsă în România e pe lista nominalizaților la premiul „Mașina anului 2020 în Europa”. Ford Puma este numele proaspăt relansat de producătorul american în fabrica de la Craiova. Puma este un SUV de dimensiuni reduse pentru care Ford a investit 200 de milioane de euro într-o linie nouă de asamblare și 1700 de angajați.

În total, Ford a investit 1,5 miliarde de euro din 2008 în fabrica de la Craiova.

Puma este și primul vehicul hibrid construit în România, cu un motor electric de 48 de volți care lucrează în paralel cu un Ecoboost de 1.0 litri ce produc împreună 123 de cai. Acum poate fi desemnată mașină anului 2020 în Europa.

Concurență este însă acerbă. Audi, BMW, Ferrari, Mercedes, Tesla, Toyota sau Volkswagen au toate mașini propuse la titlul de mașină anului 2020 pe piață europeană. În mod neobisbuit, viitorul Volkswagen Golf 8 a fost și el nominalizat, deși încă nu a fost lansat și e programat pentru lansare abia la Salonul Auto de la Geneva din luna martie a anului viitor.

Integral pe Curierul NationalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.