Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ambasadorul în exerciţiu al SUA în Ucraina, William Taylor, a declarat marţi că Donald Trump a condiţionat ajutorul militar pentru Kiev de investigaţiile asupra rivalului său politic democrat Joe Biden.

Afirmaţiile sunt denunţate de Casa Albă drept o "campanie de calomnii" la adresa preşedintelui, relatează DPA şi AFP.

Mărturia depusă în spatele uşilor închise de diplomatul american face parte din ancheta din Congres a democraţilor pentru demitere menită a stabili dacă Trump a făcut presiuni asupra Ucrainei pentru câştiguri politice personale.

În declaraţia sa de 15 pagini ajunsă în media americane, Taylor evidenţiază o campanie de presiune despre care spune că a fost orchestrată în ultimele luni de avocatul personal al lui Trump, Rudy Giuliani.

Potrivit lui Taylor, Trump a încercat să oprească ajutorul militar pentru Kiev dacă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski nu anunţa public o anchetă asupra companiei ucrainene de gaze naturale Burisma.

Trump a lansat acuzaţii nesusţinute de dovezi că Joe Biden, cât a fost vicepreşedinte al SUA, a oprit o investigaţie împotriva Burisma pentru a-şi proteja fiul, Hunter Biden, care se afla în boardul companiei.

Joe Biden conduce acum în cursa democrată pentru a deveni contracandidatul lui Trump la alegerile prezidenţiale din 2020.

Taylor a spus că solicitările lui Trump i-au fost transmise de către ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland, un element cheie în canalul de acţiune condus de Giuliani care funcţiona în afara sistemului american oficial de luare a deciziilor.

Integral pe România LiberăComentarii

James Biden - o lipitoare a fondurilor ilegale, devine contracandidat al lui Trump- dupa drogatul de Obama, alcolicul de Bush si curvarul de Clinton- toti sprijiniti de "democratii" Senatului american... O panoplie foarte colorata asupra spectrului "moral" al politicului trans-oceanic..... Hilar de-a dreptul, la ce pretentii au!

23 octombrie 2019 13:06

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.