Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Este ziua decisivă pentru guvernul Orban. În ultima zi de negocieri, premierul desemnat discută cu Victor Ponta. Fără voturile Pro România, viitorul guvern nu ar avea suficiente voturi pentru a fi validat. Până acum, trei partide - ALDE, UDMR şi USR - au dat de înţeles că vor da votul de încredere.

Astăzi , de la ora 12.00, PNL negociază cu Pro România dacă aceştia susţin noul executiv.

Deşi săptămâna trecuta Ponta a lăsat de înţeles că nu ar vota în acest moment un guvern cu Orban, cei de la Pro România au 32 de parlamentari. PNL are în acest moment 96, ALDE are 25, PMP 18, UDMR 30, USR 40, minorităţile17, dar votează 16. Ieri şi PMP a lasat de înţeles că sunt nemultimiţi de discutiile cu PNL. Ieri, Orban a vorbit cuTăriceanu, cu Tomac, cu Barna şi Hunor. ALDE e de acord să voteze noul guvern, şi UDMR la fel. ALDE vrea şi acord scris în 12 pucte, la fel si UDMR, dar în mai putine puncte.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.