Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Hunor susține că dacă ajunge președinte va propune reforma administrativă, pentru că România este un stat supercentralizat. În schimb, Paleologu susţine că minorităţile se bucură de un statut bun şi nu ar trebui schimbat nimic.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, susţine că, dacă va ajunge preşedinte al României, va propune o reformă administrativă, precizând că ţara merge prost pentru că suntem un stat super-centralizat în care toate deciziile se iau la Bucureşti. ”România este în urmă, este în dictatura comunistă a lui Ceauşescu”, a spus Kelemen Hunor. La rândul său, Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, susţine că minorităţile se bucură de un statut bun şi nu ar trebui schimbat nimic.

Întrebat cum vede viitorul Ţinutului Secuiesc, Kelemen Hunor, candidat al UDMR la alegerile prezidenţiale, a precizat într-o dezbatere la Realitatea TV, la care a fost prezent şi candidatul PMP, Theodor Paleologu, că dacă va ajunge preşedinte ar iniţia o reformă admnistrativă pentru întreaga ţară.

“Din punct de vedere a organizării teritoriale, România este în urmă, este în secolul 20, este în dictatura comunistă a lui Ceauşescu şi trebuie o reformă. Eu m-aş duce pe subsidiaritate şi pe competenţe administrative foarte puternice pentru toate comunităţile locale.

Aş iniţia ca preşedinte o dezbatere pentru a modifica Constituţia şi pentru a face o reformă administravă necesară. Aş lupta pentru a câştiga de la Bruxelles bani în plus pentru acele proiecte prin care se pot dezvolta comunităţile“, a spus Kelemen Hunor.

Integral pe România Liberă