Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul desemnat a reuşit să convingă ALDE, UDMR şi USR să voteze noul Guvern, iar cu PMP e aproape să bată palma. Însă fără voturile ProRomânia noul Executiv nu poate trece de Parlament. Ludovic Orban şi Vicor Ponta vor avea miercuri discuţia finală.

Partidele parlamentare care au negociat marţi cu PNL au ieşit mulţumite de la discuţiile cu Ludovic Orban. Toate formaţiunile de Opoziţie au auzit de la premierul desemnat exact ceea ce voiau să audă. De exemplu, PNL a fost de acord cu cele 12 puncte ale ALDE pentru susţinerea noului Guvern.

Printre cerinţe regăsim formarea unui Guvern monocolor, menţinerea cotei unice, promisiunea că Secţia specială pentru investigarea magistraţilor nu e desfiinţată prin ordonanţă de urgenţă, dar mai ales că PNL nu va încerca să racoleze parlamentari ai ALDE după ce ajunge la putere. „Am căzut de acord asupra tuturor celor 12 condiţii şi cerinţe pe care noi le-am formulat”, conchis liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, care a precizat că în curând va fi semnat şi un document privind colaborarea parlamentară.


Integral pe AdevărulComentarii

mircea am ajuns bine daca au ajuns ca un somer;,tradator;,fricos;si un duplicitar sa faca guvernul tarii,e de bine,astia e[nu e mai mult de 50] cei 4 magi a lu ,,,ala mare ca bradu si prost ca gardu'''

23 octombrie 2019 8:39

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.