Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Trimisul special al AGERPRES, Florin Ştefan, transmite: Viitoarea aderare la spaţiul Schengen a Croaţiei, Bulgariei şi României ar face ca Uniunea Europeană să fie mai bine echipată pentru a proteja această zonă comună de liberă circulaţie, a declarat marţi, la Strasbourg, comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos.

Comisia Europeană a decis marţi, în cadrul Colegiului Comisarilor care a avut loc la Strasbourg, că Zagrebul îndeplineşte condiţiile tehnice pentru aderarea la zona Schengen.

"Astăzi, peste 400 de milioane de cetăţeni UE se pot mişca liber în 22 de ţări UE şi patru ţări non-UE asociate fără a trece prin controale la frontieră. Zona Schengen este cea mai mare zonă de circulaţie liberă din lume. Zona Schengen este una dintre cele mai mari dacă nu cea mai mare realizare a integrării europene. Intrarea în acest club nu este ceva care să tratăm cu uşurinţă, dar în acelaşi timp o abordăm cu corectitudine şi onestitate", a spus Avramopoulos în cadrul unei conferinţe de presă.

Integral pe Agerpres