Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Partidul Democrat din Moldova (PDM), al fostului premier Pavel Filip (foto), a obţinut 191 de mandate de primar din primul tur al alegerilor locale desfăşurate duminică, în timp ce Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), al preşedintelui Igor Dodon, a câştigat primăriile din 124 de comune, oraşe sau municipii, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil.
Pe locul al treilea s-a situat Blocul ACUM (DA şi PAS), al premierului Maia Sandu (foto), care a fost declarat câştigătorul a 84 de fotolii de primar, iar pe poziţia a patra, cu 26 de mandate, s-a clasat Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), care a fost condus de fostul premier Vlad Filat. De asemenea, Partidul Politic „Şor” a obţinut 13 mandate, Partidul Politic „Partidul Nostru” (PPPN) zece mandate, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) patru mandate, Partidul Unităţii Naţionale două, iar Partidul Politic Popular Românesc şi Partidul Liberal câte un mandat. În 64 de localităţi s-au impus candidaţii independenţi. În 518 comune, oraşe sau municipii, primarii au fost aleşi din primul tur, iar în alte 380 de unităţi administrativ teritoriale va fi organizat al doilea scrutin.

Integral pe Jurnalul Național