Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Conducerea Alfa Romeo vrea să se retragă din Formula 1, astfel că fosta echipă Sauber ar putea trece printr-o nouă schimbare la finalul anului. Conform www.planetf1.com, italienii vor să iasă din ”Marele Circ”, din cauza rezultatelor modeste şi ale costurilor uriaşe.

Un apropiat al echipei a explicat de ce Alfa Romeo vrea să abandoneze proiectul din Formula 1: „Italienii nu înregistrează un profit foarte bun pe piaţa auto, astfel că e puţin probabil să rămână în F1 şi în 2020. Rezultatele au fost de asemenea extrem de dezamăgitoare, chiar dacă toată lumea încearcă să zâmbească în faţa camerelor”, a spus Joe Saward, conform sursei citate.

Alfa Romeo a preluat controlul echipei Sauber în 2018, iar în acest sezon a intrat în cursă cu denumirea Alfa Romeo Racing Ferrari. Sauber a devenit practic „satelitul” gigantului Ferrari, un alt aspect cu care elveţienii rămaşi alături de Alfa Romeo nu sunt complet de acord.

Integral pe Gândul