Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

”Lovitura” din 16 octombrie, când dezvăluiam sistarea totală a lucrărilor începute încă din anul 2008 la consolidarea și modernizarea sediului central al Poliției Capitalei de pe Calea Victoriei a deschis o adevărată ”cutie a Pandorei”.

Mai ales că de această dată nu va mai fi chiar la fel de ușor de pus batista pe țambalul chiriilor uriașe plătite de atâta vreme de către Ministerul de Interne pentru găzduirea a diverse structuri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, în timp ce sediul acesteia din Centrul Capitalei a ajuns o adevărată ruină.

Mai mult chiar, sunt informații potrivit cărora pentru unele sedii închiriate se plătesc și câte aproximativ 50.000 de euro lunar, astfel că în ultimii ani în total s-ar fi strâns deja câteva milioane bune de euro aruncate pe chirii, bani cu care nu doar că s-ar fi finalizat ”consolidarea istorică” de pe Calea Victoriei, dar aproape că s-ar fi construit și alte clădiri noi. Însă adevărata ”bombă” care poate dinamita Poliția Română și Ministerul Afacerilor Interne deopotrivă este reprezentată de o notă contrainformativă prin care se avertizează despre vulnerabilitatea ”oazei de offshore-uri” în care pare să fi fost prinse și unele dintre chiriile structurilor Poliției Capitalei.

Integral pe Naţional