Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Orașul Buftea va deveni reședința județului Ilfov, potrivit unui proiect de lege adoptat tacit de către Camera Deputaților. Până acum, Ilfovul era singurul județ a cărui reședință nu se afla pe teritoriul propriu, legea prevăzând că reședința este în București. Proiectul va merge la Senat, forul decizional.
Proiectul de lege a fost inițiat de către Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și de către Florin Iordache, ambii de la PSD. Niciunul dintre ei nu este parlamentar de Ilfov, primul fiind din Buzău, iar al doilea din Olt. ”Reglementarea este necesară având în vedere faptul că Buftea este prima localitate declarată oraş din judeţul Ilfov şi se află în vecinătatea nord-vestică a municipiului Bucureşti, la 10,1 km de gura de metrou Străuleşti şi la 16,8 km de Aeroportul Internaţional „Henry Coandă” Otopeni. Populaţia oraşului Buftea era, la 1 ianuarie 2019, de 22.615 locuitori, fiind, din punct de vedere demografic, al treilea centru urban al judeţului Ilfov, după Voluntari şi Pantelimon”, se arată în expunerea de motive.

Integral pe Libertatea