Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comisia Europeană va fi sesizată în urma dezbaterilor aprinse pe tema lipsei de fond și amodului arbitrar de impunere a unei măsuri de oprire a exportului paralel, printr-un Ordin deministru. Decizia care ar împiedica părăsirea țării a peste 2.000 demedicamente, pentru șase luni, va avea consecințe nefavorabile, susține Kasper Ernest, secretarul general al EAEPC - asociație europeană din Bruxelles, reprezentativă pentru distribuția paralelă.
De asemenea, secretarul general subliniază faptul că „acestcurent de a interzice exportul paralel al medicamentelor” ridică suspiciuni, în contextul în caremaimulte țări din UE au recursrecentla măsurisimilare, în toate situațiile date, exportul nefiind cauza lipsei medicamentelor. Curtea de Justiție a UE a intervenit în aceste cazuri, hotărând cămăsurile aplicate au fost nefondate.

Integral pe Evenimentul Zilei