Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Împăratul Naruhito al Japoniei îşi proclamă oficial ascensiunea la tronul Crizantemei marți, într-un eveniment marcat de ritualuri, la care participă mii de oaspeți din aproape 200 de țări. La eveniment este prezent şi preşedintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis va participa şi la banchetul imperial dedicat acestei ceremonii. La aceste evenimente va fi însoţit de soţia sa, Carmen Iohannis.

Preşedintele Iohannis se află începând de luni în Japonia. Şeful statului a avut întrevederi cu premierul Japoniei, Shinzo Abe, şi cu preşedintele Finlandei, Sauli Niinisto.

Naruhito este cel de-al 126-lea împărat al Japoniei
În vârstă de 59 de ani, Naruhito este cel de-al 126-lea împărat al Japoniei și primul născut după cel de-Al Doilea Război Mondial. Acesta și-a preluat prerogativele imperiale la data de 1 mai anul acesta, după ce tatăl său, Akihito, a devenit primul monarh japonez care a abdicat în ultimii 200 de ani.

Integral pe Digi24