Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dacă este să credem în analizele și narațiunea presei internaționale de mainstream despre operațiunea inițiată de Turcia în zona administrată de kurzi în nordul Siriei, am înțelege următoarele: că răii turci îi vor extermina pe amabilii kurzi, pe care înțelepții europeni încearcă să-i salveze, în ciuda lașilor americani. De fapt, niciuna dintre aceste patru puteri nu joacă rolul care li sa atribuit în narațiunea dominantă. Totuși, pentru a avea o referință, reproducem mai jos un editorial scris în nota amintită de un bun cunoscător al Orientului Mijlocu, jurnalistul Robert Fisk, de la cotidianul britanic The Independent.

”Câtă perfidie. Există oare un cuvânt care să descrie o asemenea trădare? Aliații kurzi ai Occidentului sunt trădați încă o dată. Cum a făcut-o Kissinger o face acum Trump. Si din nou apar turcii pentru a juca jocurile lor de la frontieră, pretinzând că luptă împotriva „terorsimului”, în condițiile în care Turcia era gata să sprijine Frontul al-Nusra în Afrin, iar petrolul extras de jihadiști în Siria și Irak se revărsa în Turcia.

Acum, după ce tot el i-a lăsat să invadeze nordul Siriei, Trump își dă brusc seama că turcii nu sunt niște aliați buni.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.