Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Răsturnare de situație în cea mai gravă criză din țara noastră provocată de epidemia de pestă porcină africană. Virusul nu a fost adus în România de porcii mistreți, ci a ajuns prin carnea de porc importată din Spania, o țară în care boala evoluează pe tot teritoriul, susține conducerea Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România.

Vinovați de prăbușirea industriei cărnii de porc din România nu sunt mistreții, așa cum s-a vehiculat în ultimii doi ani. Cele mai mari cantități de carne de porc sunt importate din Spania, o țară în care pesta porcină africană s-a extins în toate colțurile sale, spun producătorii agricoli din România.

”De ce s-a scumpit carnea de porc? Nu erau șmecherașii ăia care făceau importuri de carne de porc, acum doi-trei ani, când nu era pesta porcină africană la noi, și când îi întrebai că de ce aduc de afară spuneau că este mai ieftină ca cea din România?! Și acum nu mai este ieftină? Și bolile astea tot ei le-au adus. Este o sursă de transport a bolii.

Eu sunt vânător și nu am găsit niciun porc în Moldova mort de pestă africană, dar în cotețele oamenilor mor porci. Adică ăla care este controlat, pus la adăpost, se îmbolnăvește și ăla care umblă liber nu are nimic. Eu cred că pesta porcină africană a fost adusă la noi în mod deliberat. Să vă dau un alt exemplu. În România, de vreo doi ani de zile, a apărut diabrotica la porumb, o insectă care produce pagube însemnate în cultura porumbului. Cam de când am început să facem producții mari au venit și gângăniile astea.

Integral pe NaţionalComentarii

George Si de ce Spania are voie sa exporte, cand are epidemie de FPA ??? UE nu are ochi decat pentru Romania??? Si la brazi a parut o ciuperca de cand taie austriacul lemne in Romania....... Dar ai nostri dorm ca tampitii in scaune moi, platite bine de la buget si indesate de spagi...... Ce Tara, ce juraminte depuse in batjocura la investitura???? Jur sa lupt pentri prosperitatea Tarii si propagarea stiintei.... :):):) Rahat in ploaie! DNA unde mortii ma-tii esti??? ANVS-SA, Protectia Consumatorului, Autoritatea Nationala de castrat copaci- unde mama naibii va desfasurati activitatea? In desfiintarea producatorului roman??? HAndicapatilor! Pupati strainii un CUR!

21 octombrie 2019 17:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.