Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ne aflăm în a doua parte a lunii octombrie, dar cu toate acestea profesorii care au corectat, asistat sau care au făcut parte din comisiile de la examenul național de Bacalaureat nu și-au primit nici până la această dată banii pentru munca prestată sau decontul pentru transport.

Când își vor primi profesorii banii pentru participarea la Bac?

Profesorii care au participat la examenul de Bacalaureat, ca asistenți sau corectori, nu și-au primit indemnizațiile nici până la această dată. Nu se știe când vor fi virați banii către unitățile de învățământ. Există riscul ca sumele să nu mai poată fi plătite în acest an.

Cine este responsabil pentru situația creată?

Cadrele didactice nu și-au primit banii, dar cu toate acestea Ministerul Educației spune că viramentele au fost efectuate încă din luna august. Ministerul spune că vina ar putea fi a inspectoratelor școlare sau a unităților de învățământ. De la jumătatea lunii septembrie nu mai există un ministru care să semneze pentru efectuarea acestor plăți. Președintele Klaus Iohannis a respins propunerile de miniștrii ale premierului Viorica Dăncilă, după expirarea interimatului șefului de la Cultură, Daniel Breaz.


Liviu Pop: Se pot pierde fonduri europene

Este cea mai mare întârziere din ultimii ani. Nu au fost efectuate plățile nici pentru prima sesiune a examenului. În ultimii ani, au fost plătite ambele sesiuni la începutul toamnei.

Cu toate că că Ordinul Ministrului Educației ce reglementează aceste plăți a fost semnat încă din mandatul Ecaterinei Andronescu, banii nu au ajuns la unitățile de învățământ.

Integral pe România Liberă