Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) care judecă dosarul în care fosta șefă a DIICOT Alina Bica a fost condamnată în primă instanță la 4 ani de închisoare le-a solicitat avocaților, luni, ca până la termenul din 18 noiembrie să își pregătească pledoariile finale.

Avocatul Alinei Bica a vrut, luni, să conteste legalitatea alcătuirii completului de 3 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție care a condamnat-o pe fosta șefă DIICOT la patru ani de închisoare cu executare, însă magistrații nu au permis invocarea acestei solicitări, motivând că mai întâi trebuie încheiate audierile de martori în proces, potrivit Mediafax. Cererea poate fi depusă însă ulterior.

În 20 iunie 2018, Alina Bica a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare, fiind acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender.

Alina Bica - fugară în Costa Rica - este în libertate din decembrie 2018, după ce instanţa supremă a suspendat executarea pedepselor, ca urmare a admiterii în principiu a contestaţiei în anulare, după decizia Curţii Constituţionale privind compunerea nelegală a completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.