Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au soluţionat 110 petiţii formulate de cetăţeni din diverse locuri din ţară. Reclamanţii cereau toţi, la unison, cercetarea şefului Poliţiei Iaşi, comisarul-şef Costel Gâtlan, care ar fi adus atingere imaginii instituţiei pentru că a dispus cercetarea unei subalterne. Într-un răspuns oficial, reprezentanţii IGPR au transmis că nu a fost dispusă o cercetare disciplinară împotriva comisarului-şef Gâtlan, menţionând că persoanele care au înaintat petiţii au fost şi ele informate despre asta.
„În conformitate cu prevederile art. 59 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 360/2002, emiterea actelor administrative de dispunere a cercetării prealabile reprezintă un atribut al persoanei care are competenţa de numire în funcţie a poliţistului cercetat sau al şefului unităţii ierarhic superioare, astfel că, din acest punct de vedere exercitarea acestei prerogative nu poate fi considerată o activitate abuzivă. Prevederile textului legal menţionat permit dispunerea cercetării prealabile de către persoana competentă în mod direct, la momentul luării la cunoştinţă, pe orice cale, despre săvârşirea uneia sau mai multor fapte ce pot constitui abateri disciplinare“, se arată în răspunsul primit de redacţie de la IGPR.

Integral pe Adevărul