Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Boris Johnson va face astăzi o nouă încercare de a câştiga sprijinul parlamentului pentru acordul său de Brexit, pe fondul creşterii încrederii ce domneşte în Downing Street că acum are sprijinul celor 320 de parlamentari necesari pentru a trece înţelegerea de joi cu UE. Guvernul lui Boris Johnson a insistat, duminică, asupra faptului că Marea Britanie va ieşi din UE la 31 octombrie şi intenţionează să supună la vot noul acord în cursul zilei de luni. Cu toate acestea, este neclar cum va reuşi să impună pe agenda Parlamentului acest vot.
Subiectul figurează pe ordinea de zi a Camerei Comunelor, iar preşedintele acestui for, John Bercow, este aşteptat să facă o declaraţie cu privire la procedurile care vor urma imediat după deschiderea sesiunii parlamentare la ora 13.30 GMT (16.30 ora României), potrivit Reuters. The Telegraph scrie că Johnson se confruntă cu "un război de gherilă pentru noul vot asupra acordului”. „Sir Oliver Letwin, fost ministru al cabinetului conservator, a conspirat pentru a distruge o şedinţă istorică a Parlamentului în weekend, care se aştepta în sfârşit să aprobe Brexit-ul", iar The Express notează: "Cât de îndrăzneţ! Nou complot pentru a deturna Brexit".

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.