Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că ar trebui să fie unanimitate în Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru proiectul care prevede că maşinile cu normă de poluare sub Euro 5 vor plăti vigneta „Oxigen” de acces şi circulaţie.

„În primul rând, ne dorim ca Bucureştiul să fie un oraş prietenos cu mediul, în care să avem grijă de sănătatea oamenilor, în special a tinerei generaţii, pentru că tinerii şi copiii sunt cei mai afectaţi, ei merg în parcuri, se plimbă şi inspiră un aer poluat, din păcate, şi atunci orice măsură e importantă, atât venită din partea Guvernului, prin Ministerul Mediului, cât şi din partea Primăriei Generale. Aceasta e obiectivul nostru. (...) Normal ar trebui să fie unanimitate pentru un astfel de proiect, care înseamnă, de fapt, viaţa cetăţenilor, eu aşa m-aş aştepta, să nu politizăm un astfel de subiect şi anume viaţa cetăţenilor. Dar, aşa cum se întâmplă de fiecare dată, mă aştept ca USR şi PNL să voteze împotriva nu doar a proiectului, ci împotriva bucureştenilor, pentru că acest proiect e propus de un primar PSD”, a spus, duminică, Gabriela Firea, cu prilejul unei vizite la Complexul Multifuncţional Caraiman.

Ea a precizat că proiectul prevede în actuala formă ca vinieta să se aplice în funcţie de norma de poluare.

„Proiectul a fost în dezbatere publică. Singura, să-i spunem, contestaţie a fost aceea a nu taxa maşinile înmatriculate în afara Bucureştiului şi s-a renunţat la acel articol şi practic vinieta Oxigen se aplică în funcţie de norma de poluare. 5, 6, electrice şi hibrid nu plătesc nimic, pentru că sunt maşini prietenoase cu mediul. 1, 2, non-euro 1 şi 2 nu mai au acces în centru, 3 şi 4 plătesc vinieta Oxigen”, a adăugat Gabriela Firea.


Comentarii

Mihai Da Madam Firea, e bună ideea cu ”vinieta de acces în Bucureşti” !!!....Să-ți faci rost de banii de campanie electorala pentru la anul să poți plăti Concertele în Piața Constituției ținute de Loredana Groza sau Holograf....să-ți cînte osanale....Mai poți folosi banii strînși să mai faci o statuie, sau o donație cosistentă la Biserica Ortodocsă să te pomenească la liturghie, să mai pui niște luminițe colorate de Anul Nou sau alte ornamente stradale idioate de Paști cu iepurași și ouă vopsite gigante....Cîte nu se pot face cu bănetul strîns prin acestă ”vinietă” ???.....Ceva plantări de panseluțe, mai fă-ți ilegal și alte Companii pe lîngă PGC, să aibă faliții tăi PSD-iști bani de cheltuială....

21 octombrie 2019 7:47

dana Pitipoanca asta nu mai are bani si nu stie cum sa bage mana in buzunarele oamenilor. Vai ce grijulie a devenit fata de sanatatea , nu doarme noaptea de aceste griji.Apare pe sticla si ca o țață la piata se vaicareste cat de faultată este coana pantelica de consilierii opozitiei. Rabdare coana mita, ca nu o sa mai pupi un mandat, sa te vedem atunci daca te mai bati cu caramida in piept ca tu si primarul voluntarului sa platiti vignieta.

20 octombrie 2019 21:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.