Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Șefa PSD Viorica Dăncilă, candidată la alegerile prezidențiale, a anunțat că ia în calcul suspendarea din funcție a președintelui Klaus Iohannis, pentru că nu respectă Constituția, și că va discuta cu liderii partidului această posibilitate.
 
„O să luăm în calcul și acest lucru (suspendarea președintelui Klaus Iohannis - n.r.)”, a declarat Viorica Dăncilă, întrebată de moderator de ce nu îl suspendă din funcție pe președintele Klaus Iohannis pentru că nu respectă prevederile Constituției

„Avem acest instrument. O să discut cu colegii mei. Luăm în calcul și suspendarea președintelui, pentru că atât timp căt ceri fiecărui cetățean să respecte Constituția nu poate ca cel care terebuie să fie un exemplu pentru ceilalți să încalce legea fundamentală”, a mai spus liderul PSD, citat de GÂNDUL.

Augustin Zegrean, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, afirmă că Parlamentul îl poate suspenda pe preşedintele Klaus Iohannis chiar dacă acesta este pe final de mandat, anunță CURENTUL. Zegrean este de părere că, deşi nu există o obligaţie constituţională în acest sens, Iohannis şi Dăncilă ar trebui să-şi ia concediu în această perioadă şi să nu facă campanie pe banii instituţiilor pe care le conduc.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat că social-democraţii iau în calcul o fuziune cu UNPR. „Este dorinţa UNPR-ului, luăm în calcul acest lucru, vom discuta acest subiect în cadrul Comitetului Executiv Naţional. Am văzut dorinţa mai multor sindicate de a semna acord de cooperare, mai multe partide politice, partide care nu sunt parlamentare. Ne bucură că există această dorinţă de a veni către PSD”, a afirmat, duminică, Viorica Dăncilă, la ANTENA3.

În timp ce liberalii pregătesc noua formulă guvernamentală, care va fi prezentată Legislativului, în vederea învestirii, liderul Partidului Social Democrat a subliniat din nou, de această dată duminică, că “PSD nu va participa la votul pentru noul guvern”, anunță NAȚIONAL. Întrebată dacă se teme de o nouă trădare din tabăra PSD, având în vedere că la votul la moțiune s-a întâmplat astfel, existând excluderi din partid, Viorica Dăncilă a lăsat să se înțeleagă că nu ar avea emoții în acest sens. “Nu. Nu am emoții, am încredere, eu cred că niciun social-democrat nu-și mai asumă să trădeze voturile date și încrederea cetățenilor din România”, a răspuns șefa PSD.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, spune că parlamentarii partidului nu vor fi în Parlament în momentul când este votul de învestitură pentru noul Guvern şi a precizat că cei care vor fi în sală, nu vor mai face parte din rândul social-democraţilor. Dăncilă, citată ADEVĂRUL, spune că este obligaţia celor care doresc acum să intre la guvernare să asigure cvorumul şi că PSD nu va gira acest guvern prin prezenţa parlamentarilor în sală.

Aflat în închisoare, Liviu Dragnea a depus prin avocat la Curtea de Apel București, unde se judecă dosarul în care contestă noua conducere a PSD, mai multe cereri, între care și cea privind sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE). Fără să dea nume, remarcă JURNALUL NAȚIONAL, Liviu Dragnea vorbeşte despre Viorica Dăncilă. Dragnea afirmă că un eurodeputat identificabil fără eroare prin data încetării mandatului ar fi avut un asistent local căruia nu i-a plătit contribuţiile pentru salariul real, ci doar pentru salariul minim pe economie.

Viorica Dăncilă a declarat că îi este frică doar de Dumnezeu și de „măsurile împotriva românilor”, ca reacție la faptul că Liviu Dragnea o acuză de unele fraude comise în perioada în care ea era europarlamentar. ”La șapte care sunt împotriva mea, al optulea parcă nici nu mai contează”, a adăugat ea, potrivit COTIDIANUL.

Întrebată de ce crede că Dragnea a luat mai multe măsuri împotriva ei în utlima perioadă, președintele PSD a spus: „Nu înțeleg de ce toți și-au ales țintă o femeie-premier. Nu înțeleg, dar vreau să le spun tuturor că nu am nicio problemă cu legea, nu mi-e frică de niciun control, nu am încălcat Constituția, așa cum fac alții.”