Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Federaţia sud-coreeană a solicitat vineri conducerii Confederaţiei asiatice de fotbal (AFC) să ia în considerare sancţionarea Coreei de Nord pentru că nu a permis accesul spectatorilor la meciul care a avut loc recent la Phenian, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, informează agenţia Yonhap.

Forul fotbalistic de la Seul (KFA) a precizat că a trimis o scrisoare către AFC, exprimându-şi regretul pentru lipsa de cooperare a Coreei de Nord în organizarea partidei dintre cele două selecţionate coreene.

Meciul, încheiat cu o remiză albă (0-0), s-a disputat cu porţile închise pe stadionul Kim Ir Sen din Phenian, fiind urmărit din tribune de preşedintele FIFA, Gianni Infantino (foto), care a regretat absenţa spectatorilor, precum şi faptul că jocul nu a fost televizat.

Aceasta a fost prima confruntate pe teritoriul nord-coreean, în cursul ultimelor trei decenii, între echipele naţionale de fotbal ale celor două ţări surori.

Integral pe Jurnalul Național