Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Directorul demis al TAROM, Mădălina Mezei, a făcut, vineri după-amiază, acuzații explozive la adresa ministrului transporturilor, Răzvan Cuc.

Mădălina Mezei a declarat că ministrul Cuc i-a cerut să anuleze mai multe zboruri și să identifice senatorii și deputații de la bord.

"Domnul ministru m-a chemat la dumnealui în birou, cu două zile înainte, să îmi spună că trebuie să anulam niște curse interne ca să oprim accesul parlamentarilor la votarea moțiunii de cenzură.

I-am răspuns că așa ceva este imposibil, pentru că noi nu suntem stăpâni de sclavi, suntem o companie de oameni liberi. Acești piloți, indiferent ce le-aș fi spus eu, nu ar fi făcut niciodată așa ceva și, evident, eu nu aș fi putut să cer așa ceva subordonaților companiei.

Inițial era vorba despre cinci zboruri: Timișoara, Oradea, Baia Mare, Satu Mare. Erau două curse de Timișoara. Mi-a cerut domnul ministru să identific senatorii și deputații aflați la bord. I-am arătat, după care a spus că mă contacteaza a doua zi să îmi spună finalul deciziei dumnealui ", a declarat Mădălina Mezei.

Direcția Națională Anticorupție intervine în scandalul de la TAROM. Potrivit unor surse citate de Antena 3, procurorii anticorupție au deschis un dosar penal după ce directorul demis Mădălina Mezei și ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, și-au aruncat acuzații extrem de grave.

Ulterior, Mădălina Mezei, fost director general al TAROM, a anunțat că a fost chemată luni dimineaţa la DNA, în calitate de martor, după ce aceasta l-a acuzat pe ministrul interimar al Transporturilor, Răzvan Cuc, că în ziua moţiunii de cenzură i-a cerut să reţină aeronave la sol.

Dăncilă trimite Corpul de control al prim-ministrului la TAROM

Pe de altă parte, premierul demis Viorica Dăncilă a dispus trimiterea Corpului de control al prim-ministrului la Ministerul Transporturilor şi la Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM SA, "în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media".

Acţiunea de control vizează activitatea din acest an şi are următoarele obiective: verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanţă corporativă la nivelul TAROM SA, privind operarea aeronavelor din flota companiei, precum şi a modului de îndeplinire, de către Ministerul Transporturilor, a drepturilor şi obligaţiilor ce decurg din calitatea de acţionar la TAROM SA.

Comunicatul TAROM privind demiterea Mădălinei Mezei

Potrivit unui comunicat al TAROM, Mezei a întârziat procesul de modernizare a flotei de scurt curier şi nu a prezentat nicio informare cu privire la procesul de reducere a numărului total de posturi din companie.

Ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, a scris joi seara, pe Facebook, că Mădălina Mezei ar fi trebuit să facă restructurarea TAROM nu să încerce să facă anumite jocuri în favoarea unor grupuri din companie.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că potrivit unor reprezentanţi ai TAROM, directoarea companiei a fost demisă deoarece ar fi refuzat să ţină la sol aeronavele în ziua moţiunii de cenzură, având în vedere că peste 20 de parlamentari urmau să vină din ţară la Bucureşti. Ulterior, potrivit unor informaţii apărute în spaţiul public, Mădălina Mezei a confirmat această informaţie precizând, totodată, că i-ar fi spus ministrului că o astfel de decizie ar reprezenta un abuz.


Comentarii

Haralambie Gata !....S-a și dat ordin din Kiseleff No.10 către Antena 3 s-o scoată ”nebună și inconpetentă” pe fosta Manageră a Taromului....Căci Cuc, Ministrul Transporturilor dacă se descoperă că întradevăr a presat-o să țină 5 zboruri interne la sol în ziua moțiunii n-a făcut-o de capul lui....că este prea ”încuiat la cap” cum spunea fostul Prim-ministru Tudose...Iar ideea și decizia a venit chiar din Cuibul de Viespi din Kiseleff No.10....De la Conducerea PSD-ului a venit direct ordinul acestei idioțenii ce arată nemernicia și jigodismul acestui Clan Politic Iterlop ....Și clamează că-s Mari Patrioți....că ”Luptă pentru fiecare romăn”...Patrioții pulii luptă pe Dracu să-i ia !!!....Uite pentru ce luptă !!!....Luptă să distrugă Economia Țării numai să mai stea la resursele ei...

20 octombrie 2019 7:22

Intre cei doi inclin sa o cred pe D-na Mezei, stiind cat pot fi PSD-istii de parsivi si fara scurpule, cand vine vorba sa tina de putere cu orice pret.

19 octombrie 2019 16:04

Marius Cucule,cucule ce făcuși băiatule??? Dacă ești găsit vinovat (sigur ești)prost oi fi de nu ii spune cine te-a pus sa faci acest lucru. Gata se sparge cloaca putrezită numită PSD, Auzi bai frate ce a putut să le de-a prin cap!!! să opreasca zborurile,disperarea de scaun se materializează în fapte odioase.Huuuuuoo t-ai dracu de hoți.

18 octombrie 2019 22:20

Ion Georgescu Întrebare încuietoare !!!....De ce Madam Dăncilă trimite Corpul de control al prim-ministrului la TAROM....Răspuns: Că să șteargă urmele !!!....Ce urme ?....Ale implicării directe în Ordinul dat în CEx de chiar Prim-ministrul Dăncilă ca Președintă a PSD-ului de blocare sub orice formă a Opoziției pentru Moțiunea de Cenzură ...Iar Dobitocul de Cuc (avea dreptate Tudose, fostul Premier ce-l caracteriza drept ”Dobitoc”) a înțeles să Submineze Economia Națională prin presiuni către Managerul Companiei Tarom să întîrzie zborurile avioanelor interne din Ziua Moțiunii cu cel puțin 5 ore....Concluzii !!!....Un Clan Mafiot Interlop așa procedează....precum PSD-ismul !!!....Că de aceea a scos FSN-ul lui Iliescu din prima învinuirea de Subminare a Economiei Naționale din Codul Penal....Ca fiecare după interes să se cace-n ea de Economie Națională !!!....

18 octombrie 2019 19:06

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.