Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vineri întră în vigoare noile taxe vamale americane pe o gamă de produse europene. Aeronave, vinuri franceze, brânzeturi italiene, whisky-uri scoțiene: Statele Unite au impus vineri taxe vamale de 7,5 miliarde de dolari pe gamă largă de mărfuri din Uniunea Europeană, cu perspectiva unei noi escalade a tensiunilor comerciale transatlantice.

Aceste tarife au intrat în vigoare la ora 00:01 ora Washington-ului (04:01 GMT), la patru zile de la acordul dat de Organizația Mondiale a Comerțului (OMC) de la Washington pentru a impune sancțiuni împotriva UE, ca represalii pentru subvențiile acordate producătorului european de aeronave Airbus, notează AFP.

Această nouă ofensivă a președintelui american Donald Trump vine în condițiile în care Washingtonul este încleștast într-un război comercial important cu China, care riscă să destabilizeze economia globală.

Integral pe Evenimentul Zilei