Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Update: Sicriul cu osemintele Reginei-Mamă Elena a ajuns în ţară, vineri, pe Aeroportul Internaţional Otopeni cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române. La eveniment sunt prezenţi Custodele Coroanei, Margareta, principele Radu, principesele Sofia şi Maria, reprezentanţi ai Bisericii Romano-Catolice, Bisericii Greco-Catolice, Bisericii Armene, ai Cultului Mozaic şi ai Cultului Musulman. Sunt prezenţi premierul desemnat Ludovic Orban, premierul demis Viorica Dăncilă, secretarul general al PSD Mihai Fifor, ministrul demis al Finanţelor, Eugen Teodorovici, ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, ministrul demis al Culturii, Daniel Breaz, oameni de cultură şi artă.

Știrea inițială: Avionul militar "Spartan" care repatriază osemintele Reginei-Mamă Elena a decolat de pe Aeroportul Geneva, anunţă casa regală a româniei.

Sicriul, cu stindardul Reginei-Mamă a fost urcat la bord cu onoruri militare. Românii închid în aceste zile un capitol dureros al istoriei. Osemintele Reginei vor fi depuse la Curtea de Argeş. Mâine, Regina Mamă Elena va fi reînhumată la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, alături de fiul său, Regele Mihai.

Antena 3 va transmite în direct toate momentele de importanţă istorică.

Regina se întoarce, dincolo de moarte, la țara ei, la Coroana ei, la ce a avut mai de preț, dragostea și încrederea în România.

Rămăşiţele Reginei-Mamă Elena vor fi aduse din Laussane de o aeronavă a Forţelor Aeriene Române la ora 12. Timp de 45 de minute, sicriul va fi depus în Sala Regilor, de la Palatul Elisabeta din Capitală, unde Familia Regală se va reculege la catafalc. Astfel, în mod simbolic, sicriul va fi trimis spre Curtea de Argeş exact din locul pe care, la 30 decembrie 1947, Regina-Mamă și Regele Mihai au fost forțați să-l părăsească.

Publicul nu va avea acces în palat. Dar îşi va putea lua rămas bun de la Regina Mamă Elena în localităţile în care cortegiul funerar va încetini în Chitila, Titu, Găeşti, Topoloveni şi Piteşti. E un moment simbolic, e un moment pe care şi Regele Mihai l-a dorit şi l-a aşteptat atâţia ani.

Regina-Mamă Elena a murit în exil, la Lausanne, în 1982, când România se afla sub dictatura comunistă. În memoria sa, Familia Regală anunţă trei zile de doliu.


Comentarii

Gustav-Horvath Toth ... si cu asta se inchide capitolul Monarhiei in Romania - comunismul a invins!

19 octombrie 2019 5:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.