Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cancelarul german, Angela Merke, face compromisuri. Chiar dacă Marea Britanie este foarte aproape de ieșirea din UE, Merkel vrea un nou acord. Aceasta a propus un acord coercial cu Marea Britanie imediat după Brexit.

Uniunea Europeană şi Regatul Unit trebuie să încheie un acord de comerţ liber cât mai rapid posibil după Brexit, a afirmat joi cancelarul german Angela Merkel, la câteva ore după anunţarea unui ”acord de divorţ” între Londra şi blocul comunitar, transmite Reuters.

”Există o diferenţă esenţială faţă de perioada când era prim-ministru Theresa May. Atunci nu era clar cum vor arăta relaţiile viitoare, dacă ar trebui să existe o aderare la uniunea vamală sau nu”, a declarat şefa executivului german într-o conferinţă de presă desfăşurată la finalul primei zile a Consiliului European de toamnă de la Bruxelles.

”Acum este destul de clar că Marea Britanie va fi o ţară terţă şi cu această ţară terţă trebuie să încheiem foarte rapid un acord de comerţ liber”, a subliniat Merkel.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.