Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj cu ocazia repatrierii Reginei-Mamă Elena a României.

Şeful statului apreciază că demersul Casei Regale de a repatria osemintele Reginei-Mama Elena a României (1896-1982) este "un act de dreptate istorică, un gest de recuperare identitară şi de patriotism civic".

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că organizarea acestui eveniment naţional arată că poporul român îşi respectă istoria şi pe cei care au contribuit la devenirea României de astăzi.

"Regina-Mama Elena reprezintă un puternic simbol de demnitate, onoare şi curaj şi un reper deosebit de conduită morală în întunecatul secol XX. După 71 de ani, ea se întoarce acasă, în pământurile Patriei pe care a iubit-o şi apărat-o în vremuri de restrişte, unde se va odihni la loc de cinste, în panteonul Regilor şi Reginelor României. Aducerea acasă, lângă fiul ei, Regele Mihai I, este nu doar un act de dreptate istorică şi demnitate, ci un demers necesar pentru recuperarea şi întregirea valorilor României contemporane", se arată în mesajul şefului statului.

El afirmă că în "perioade tulburi şi crude pe care le-a traversat ţara noastră, Regina-Mamă a dat dovadă de tărie de caracter şi claritate morală".

Integral pe Agerpres