Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liviu Dragnea sesizează Curtea de Justiție a Uniunii Europene în dosarul de la Curtea de Apel București în care contestă noua conducere PSD, stabilită la Congres. Fostul lider PSD a depus la instanță mai multe cereri, între care și cea privind CJUE, următorul termen fiind în 31 octombrie.

Liviu Dragnea a atacat la Curtea de Apel Bucureşti în dosarul prin care cere dizolvarea PSD-ului. Fostul lider PSD invocă dosarul angajărilor fictive, cel care l-a dus în spatele gratiilor de la Rahova. Pe 8 august, Liviu Dragnea a depus o solicitare în calitate de intervenient, prin care cere anularea alegerii Vioricăi Dăncilă în funcţia de preşedinte al partidului, dar şi a lui Mihai Fifor în funcţia de secretar general, potrivit ADEVĂRUL.

Acesta susţinea că având în vedere că cele două angajate DGASPC care au lucrat în realitate la PSD Teleorman au comis fapte de fraudă, activitatea organizaţiei judeţene a fost ilicită în perioada 2006-2012, ceea ce duce, potrivit legii, la dizolvarea acesteia, precizează ANTENA3.

Paradoxal, în același timp, Dragnea sună mobilizarea PSD din pușcărie, constată NAȚIONAL. Fostul președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a cerut tuturor membrilor PSD să se angreneze în campania electorală pentru președinție. Acesta le-a transmis că nemulțumirea oamenilor față de măsurile antipopulare pe care le vor lua cei din PNL vor fi în avantajul candidatului PSD.

Liviu Dragnea încearcă să coordoneze Partidul Social Democrat chiar și după gratii. Acesta a sunat mobilizarea întregii mașinării PSD pentru implicarea în campania electorală, obiectivul principal fiind câștigarea alegerilor prezidențiale.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis social-democraților să-și ia gândul de la funcția de comisar european. Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, că un guvern demis de drept în Parlament nu poate face o propunere de comisar european, în contextul în care nu va avea niciun rol în viitoarea Comisie Europeană, anunță ANTENA3. Există un blocaj din partea României din cauza Guvernului Dăncilă, a spus Iohannis. "Din partea noastră, este, din păcate, un blocaj care se numește Guvernul Dăncilă, am mai spus și, din păcate, trebuie să repet".

În ceea ce priveşte un comisar european propus de Guvernul Dăncilă, Iohannis a spus că "o să mă opun ferm la așa ceva, fiindcă un Guvern demis nu poate să facă propunere în numele României pentru următorul mandat al Comisiei. N-o să discut despre nume de posibile propuneri, dar îi voi spune foarte clar doamnei președinte ales că nu pot să accept ca un președinte ales să facă o propunere care să fie și acceptată".

Președintele Klaus Iohannis a spus la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles că este nemulțumit de propunerea președinției finlandeze a UE privind alocările bugetare pentru următorii ani. Țările care contribuie cu mai mulți bani la bugetul UE cer o scădere a alocărilor, iar țările care beneficiază direct nu sunt de acord cu acestă propunere, susține DIGI24.

„Vom avea mâine o discuție pe Cadrul Financiar Multianual și pot să vă spun că am nemulțumiri aici. Președinția noastră a făcut progrese, cu bună credință, cu partenerii împreună, s-au făcut progrese pe acest Cadru Financiar Multianual. Acum președinția finlandeză mi se pare ca nu procedează corect fiindcă practic au solicitat să se meargă înapoi la ce a fost înainte de președinția noastră și au venit cu niște propuneri pe care nu le agreez și nu le sprijin sub nicio formă”, declarat Klaus Iohannis.

Între timp, Mircea Geoană şi-a preluat joi funcţia de secretar general adjunct al NATO, înlocuind-o pe americanca Rose Gottemoeller, anunță JURNALUL NAȚIONAL. Secretarul general Jens Stoltenberg şi ambasadorii din Consiliul Atlanticului de Nord şi-au luat la revedere miercuri de la secretarul general adjunct Rose Gottemoeller, care s-a aflat în această funcţie din octombrie 2016, informează organizaţia într-un comunicat postat miercuri pe site-ul său.

Gottemoeller a fost prima femeie în cei 70 de ani din istoria NATO care a ocupat funcţia de secretar general adjunct, precizează Alianţa Nord-Atlantică. Anterior ea a îndeplinit timp de aproape cinci ani funcţia de subsecretar de stat american pentru controlul armelor şi securitatea internaţională.

Și Laura Codruța Koveși a primit ultima confirmare pentru șefia Parchetului European, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Parlamentul European tocmai a confirmat-o oficial pe Laura-Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european, anunţă europarlamentarul Sigfried Mureşan. El afirmă că ”a fost ultima ştampilă de care doamna Kovesi a avut nevoie".

Parlamentul European tocmai a confirmat-o oficial pe Laura-Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european. Decizia a fost luată în Conferinţa preşedinţilor grupurilor politice din Parlament. A fost ultima ştampilă de care doamna Kovesi a avut nevoie şi a obţinut-o”, scrie Siegfried Mureşan. El spune că începând de astăzi, noul procuror-şef european se poate apuca de treabă, având un an la dispoziţie să pună la punct noul Parchet European care trebuie să fie funcţional până la finalul anului viitor.

Pe de altă parte, Comisarul european din partea României va fi numit prin procedură de urgență, anunță COTIDIANUL. Parlamentul European este dispus să permită instalarea noii echipe a Comisiei Europene pe 1 decembrie. Totodată, Legislativul european cere urgentarea procedurilor de numire a comisarilor din partea României, Ungariei şi Franţei, afirmă Jaume Duch Guillot, purtătorul de cuvânt al instituției comunitare în cauză.