Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, că un guvern demis de drept în Parlament nu poate face o propunere de comisar european, în contextul în care nu va avea niciun rol în viitoarea Comisie Europeană.

Există un blocaj din partea României din cauza Guvernului Dăncilă, a spus Iohannis.

"Din partea noastră, este, din păcate, un blocaj care se numește Guvernul Dăncilă, am mai spus și, din păcate, trebuie să repet".

În ceea ce priveşte un comisar european propus de Guvernul Dăncilă, Iohannis a spus că "o să mă opun ferm la așa ceva, fiindcă un Guvern demis nu poate să facă propunere în numele României pentru următorul mandat al Comisiei. N-o să discut despre nume de posibile propuneri, dar îi voi spune foarte clar doamnei președinte ales că nu pot să accept ca un președinte ales să facă o propunere care să fie și acceptată".

El a menţionat că nu va discuta cu oficialii de la Bruxelles despre posibile propuneri pentru postul de comisar.

"Dar îi voi spune foarte clar doamnei preşedinte ales (al Comisiei Europene - n.r.), că nu pot să accept ca un guvern demis să facă o propunere care să fie şi acceptată, iar despre portofoliu, eu am mai discutat cu doamna von der Leyen, care m-a asigurat că portofoliul care a fost alocat pentru România rămâne valabil şi nu am niciun motiv să cred că acum apar schimbări unilaterale", a adăugat preşedintele.

Şeful statului a avut o scurtă întâlnire cu noul preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la sosirea la Consiliu.

"O să mai avem cel puţin o întâlnire în marja Consiliului de astăzi, de mâine. O să discut cu doamna von der Leyen", a mai spus Iohannis.


Comentarii

Eduard Herr Werner, e vorba de partide nu de Guvern. Fosta amanta, actuala nevasta a poponautului anti-Romania, Crin Limbescu(Antonescu) cu ce e mai grozava decat alte propuneri? Ce tot o purtati peste tot, ba pe la euro-parlamentare, ba pe la comisari europeni??? Ce asa mare somitate e? Esti un prostovan care-si confirma imbecilitatea in fiecare zi!

18 octombrie 2019 15:27

Mariana Păi dacă ”Proasta Romăniei” a dat ”chix” în interesele sale de a pune pretena de shopping de Bruxelles, această Baroneasă de Dîmbovița, Cocoana Rovana Plumb....Păi cum se mai țineau ele de mînă pe culoarele Parlamentului romăn de ziceai că-s doua servitoare duminica în zi liberă la plimbare pe Lipțcani....Și ne-a jignit pe noi romănii și cu a 2-a propunere, Baronul Șpăgar de Galați, Dan Nica....ce-și ridica șpaga pe Licențele Microsoft acordate aiurea în sacoșă în Hotel la Roma-Italia să nu-l intercepteze SRI-ul și DNA-ul....Și dacă-ți ”pute” Dosarul de la o poștă, prost să fi ca Proasta Romăniei să propui astfel de corupți pe înalta funcție de Comisar European...Și Președintele Iohannis are dreptate 100 % !...

18 octombrie 2019 5:31

gaozar bolşevic depistat 20:12, 20:17

17 octombrie 2019 20:37

Păi mai știi și altceva?! Adică, da, știi să profiți, să lenevești, să biciclezi, să excursionezi și să aperi interesele jecmănitorilor străini. Grozav președinte al României! Te mai vrem, dar la Jilava!

17 octombrie 2019 20:17

Dorin In tot mandatul tău te-ai opus precum catârul și/sau racul. KK laus oare nu-ți este dejun cât rău ai făcut acestui popor? Cât te plătesc NAZISTII?!

17 octombrie 2019 20:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.