Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ultimele evoluții politice legate de Brexit au produs un șoc pe piața valutară. Evoluția lirei sterline a răspuns prompt anunțului făcut de factorii de decizie europeni și britanici privind ajungerea la un acord legat de părăsirea Uniunii Europene.

Anunțul de joi premierului britanic Borin Johnson privind acordul la care s-a ajuns între Londra și Uniunea Euriopeană în privința Brexit a dat un puternic impuls lirei sterline, care s-a apreciat semnificativ în raport cu dolarul și euro.

Încă de acum două zile, când au apărut primele zvonuri, lira sterlină a crescut cu 1,2% în raport cu dolarul american, ajungând la cursul de 1, 275 USD, cel mai mare înregistrat din mai și până acum. Iar joi cursul liră sterlină/dolar a înregistrat un nou avans de aproape 0,3 puncte procentuale, ajungând la 1,2865.

Integral pe CapitalComentarii

Alecsandru Ion , jurnalist de carton! Ce bine rimeaza cu numele, dar si su stirea!

17 octombrie 2019 17:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.