Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Activitatea ministerelor și a instituțiilor publice a fost pur și simplu paralizată după votul moțiunii de cenzură. Miniștrii PSD merg încă la birouri, dar nu mai pot lua decizii. În instituțiile publice, anunțul că vor fi concedieri în masă a instalat un haos general, care a blocat activitatea acestora.

”Venim la birou ca să facem bilanțurile și procesele verbale de predare”, spun miniștrii încă în funcție ai Guvernului Dăncilă. Și asta pentru că, potrivit legii, după demiterea prin votul Parlamentului, Guvernul este unul cu puteri limitate, fără capacitatea de a emite ordonanțe sau hotărâri și, mai concret spus, fără capacitatea de a guverna.

”Ordonanță de urgență nu mai putem da, mai am câteva ordine de ministru în transparență decizională, am o ordonanță de urgență care are toate avizele, dar pe care o să o las în procesul verbal de predare, pentru rezolvarea problemelor celor care au lucrat în întreprinderile de prospectare și exploatare geologică. Mai sunt niște categorii de hotărâri de guvern pe care trebuie să le discutăm cu Ministerul Justiției, să vedem dacă sunt de utilitate publică și dacă pot face obiectul legal și constituțional să intre în Guvern. Suntem un guvern cu puteri limitate și nu putem emite hotărâri care fac obiectul unor politici economice și sociale”, ne-a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Integral pe Naţional