Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Curtea Constituţională a stabilit pentru 30 octombrie termenul până la care părţile trebuie să își exprime punctele de vedere în scris în cazul sesizării președintelui CSM, Lia Savonea, împotriva ministrului Justiției, Ana Birchall, acuzată de "ingerință gravă în activitatea procurorilor și acțiuni de subminare a autorității Consiliului".

"Referitor la cererea președintelui CSM de soluționarea a conflictului, s-a stabilit ca până la 30 octombrie părțile să își exprime punctul de vedere", au anunțat joi reprezentanții Curții Constituționale.

Termenul pentru ședința de judecată a CCR va fi stabilit ulterior.

În 8 octombrie, Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea a anunțat sesizarea CCR în cazul ministrului Justiției. "Am hotărât în calitate de președinte să declanșez un conflict juridic de natură constituțională având în vedere acțiunile ministrului Justiției Ana Birchall, în principal pentru două motive. Primul, o ingerință gravă în activitatea procurorilor, mă refer la activitatea de urmărire penală. Al doilea - acțiuni de subminare a autorității CSM, în calitatea sa constituțională de garant al independenței justiției", a declarat atunci Savonea, fără a detalia despre ce este vorba.

Integral pe Hotnews