Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liberalii sunt resemnaţi pentru situaţia în care nu vor avea peste 233 de voturi la investirea guvernului Orban 1. Astfel s-ar ajunge la situaţia în care preşedintele va trebui să facă din nou o propunere de premier. Potrivit unor surse politice, se pare că preşedintele Iohannis l-ar numi tot pe Ludovic Orban. Social-democraţii au avertizat deja că sunt gata să conteste la Curtea Constituţională dacă se va întâmpla acest lucru.

Dăncilă, interimar până la validarea noului Guvern
Constituţia nu prevede termene clare. Premierul desemnat are 10 zile ca să îşi formeze cabinetul, fără ca legea să stabilească un calendar şi pentru votul în parlament. În tot acest timp premier interimar rămâne Viorica Dăncilă. Practic, strategia social-democraților este să nu asigure cvorumul și să tergiverseze calendarul. Astfel, Viorica Dăncilă ar putea rămâne interimar chiar și câteva luni, dacă opoziția nu ajunge la un compromis.

Cât despre scenariul anticipatelor, analiştii spun că este greu de crezut că senatorii şi deputaţii deja în funcţii vor accepta să renunţe la mandat mai devreme. Aşa că ori opoziţia ajunge la un compromis şi se adună voturile pentru un nou guvern, ori interimatul Vioricăi Dăncilă se prelungeşte.

Integral pe Curierul NationalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.