Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul desemnat Ludovic Orban va anunţa structura şi componenţa noului Guvern săptămâna viitoare. Între timp, în PNL sunt duse negocieri intense pentru un loc în Guvern sau pentru a fi lăsat în afara Executivului, de teama că va fi doar unul de sacrificiu.

Premierul desemnat Ludovic Orban pregăteşte un Guvern suplu: 15 sau 16 ministere, numărul urmând să fie definitivat în urma negocierilor cu partidele din Opoziţie. Însă până a ajunge la un consens cu PMP, ALDE, UDMR şi Pro România, Orban trebuie să împace orgoliile din partid şi să aleagă o echipă cât mai experimentată.

În primul rând, potrivit unor surse politice, premierul desemnat va accepta mai mulţi miniştri tehnocraţi recomandaţi şi de Palatul Cotroceni: consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu la Externe, pe generalul Nicolae Ciucă la Ministerul Apărării, precum şi pe consilierul prezidenţial Sergiu Nistor la Ministerul Culturii. În ceea ce priveşte MAE, această instituţie ar trebui să aibă şi o structură care să se ocupe de relaţia cu Republica Moldova, aceasta fiind prima cerinţă a PMP la negocieri.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.