Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, are un aliat neașteptat în războiul pe care a decis să-l poarte împotriva foștilor parteneri de la PSD. Fostul protejat al lui Traian Băsescu, ex-procurorul-șef al DNA, Daniel Morar. Actual judecător constituțonal, acesta este magistratul raportor al CCR care a analizat cererea lui Tăriceanu prin care acesta a atacat hotărârea Senatului din 10 septembrie, prin care Teodor Meleșcanu a fost ales în funcția de președinte al Senatului. Numai că, la fel de spectaculos, este că PSD are, în acelșai război, un aliat la CCR la fel de surprinzător. Este vorba despre Livia Stanciu, cea numită de Klaus Iohannis la Curtea Constituțională. În timp ce Morar opinează juridic că a fost încălcat Regulamentul Senatului, prin alegerea lui Meleșcanu, Stanciu are o opinie diametral opusă. Iar ieri, CCR ar fi trebuit să se pronunțe pe această cerere. Însă, în urma discuțiilor, decizia a fost amânată pentru data de 30 octombrie.

Raportul lui Daniel Morar cu privire la această chestiune este unul de admitere a contestației formulate de Călin Popescu Tăriceanu, considerând că, atunci când Teodor Meleșcanu a primit votul pentru preluarea șefiei Senatului, s-a încălcat principiul configurației grupurilor parlamentare. Concret, Morar opinează identic cu Tăriceanu că un grup parlamentar nu poate face două propuneri în același timp pentru ocuparea funcției de șef al Senatului. Mai mult, conform unor surse, Morar ar fi argumentat că un senator nu poate candida decât la propunerea grupului din care face parte.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Europeanul Dacă s-a ajuns ca aproape fiecare acțiune a Parlamentului să fie aprobată sau respinsă de CCR, întrebarea care se naște este dacă Parlamentul mai este, intr-devăr, prima putere în stat! Sau, și mai bine, dacă mai este o putere în stat!

17 octombrie 2019 12:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.