Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un pădurar de la Ocolul Silvic Strâmbu Băiuţ a fost omorât miercuri seara de către hoţii de lemne, acesta fiind împuşcat cu o armă de vânătoare.

Potrivit unei postări, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook, directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, George Mihăilescu, a arătat că riscurile la care sunt supuşi silvicultorii au mare legătură cu violenţa semănată în societatea românească.

„Din păcate aveam o seară tristă ! La Romsilva - Directia Silvică Maramureş, Ocolul Silvic Strâmbu Băiuţ, în această seară (miercuri – n.r.) hoţii de lemne l-au omorât cu violenţă pe pădurarul Pop Liviu. Violenţa a fost extremă, astfel că nu o pot descrie! Sunt în judeţul Maramureş, pe drumul spre pârâul unde l-au omorât pe acest pădurar care avea doar 30 de ani! Riscurile la care sunt supuşi silvicultorii au mare legătură cu violenţa semănată în societatea românească! Noi facem lucruri bune: plantăm, creştem şi îngrijim pădurea, care este cel mai mare dar hărăzit omului de Dumnezeu! Ce au cu noi?”, se arată în documentul citat.

Integral pe Gândul