Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele PLUS Dacian Cioloş a declarat miercuri că a participat la Conferinţa Preşedinţilor din Parlamentul European, acolo unde s-a făcut ultimul pas formal pentru validarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef la Parchetul European (EPPO). „Ai şansa de a construi de la zero Parchetul European (EPPO) şi sunt sigur că o vei face cu competenţă şi cu responsabilitate”, a afirmat Cioloş pe Facebook.

„Am hotărât împreună cu preşedintele parlamentului şi cu preşedinţii celorlalte grupuri politice să validăm numirea doamnei Kovesi ca şefă a Parchetului European după ce şi Consiliul a convenit să o susţină. Este un moment important şi simbolic pentru România că lupta împotriva fraudei şi corupţiei care aduc atingere fondurilor publice ale Uniunii Europene va fi condusă de o româncă pentru următorii şapte ani. Felicitări, Laura Codruţa Kovesi! Ai şansa de a construi de la zero Parchetul European (EPPO) şi sunt sigur că o vei face cu competenţă şi cu responsabilitate”, a declarat Dacian Cioloş într-un comunicat de presă transmis de PLUS.

Integral pe Adevărul