Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Deputații au găsit soluția pentru rezolvarea crizei de personal din structurile Ministerului Afacerilor Interne. Aceștia au emis un proiect de lege prin care vârsta de pensionare se poate prelungi până la 62 de ani.


Mulți polițiști ies acum la pensie la vîrsta de 47 de ani

După ce au împlinit vârsta de 60 de ani, polițiștii pot solicita o prelungire cu doi ani pentru a rămâne în activitate, potrivit unui proiect de lege aflat la Camera Deputaților. Totodată, în raport cu nevoile de personal, polițiștii care se încadrează în grupe speciale de muncă și ies mult mai devreme la pensie,vor putea fi menținuți în serviciu până la vârsta de 60 de ani, cu aprobarea ministrului Afacerilor Interne, în cazul ofițerilor, și cu aprobarea inspectorului șef, în cazul agenților.

”Ca urmare a modificărilor aduse Legii privind Statutul cadrelor militare, prin care generalilor, amiralilor, ofițerilor și subofițerilor li se permite, la cerere, menținerea în activitate după împlinirea vârstei standard de pensionare, se impune de urgență modificarea Legii privind Statutul polițistului, în vederea asigurării unui tratament egal între militari și polițiști. Mai mult, având în vedere deficitul major de personal în rândul polițiștilor, inițiativa legislativă urmărește, prin aplicarea unui tratament nediscriminatoriu în fața legii, și asigurarea îndeplinirii misiunilor specifice, prin crearea posibilității rămânerii acestora în activitate.

Integral pe Naţional