Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Firmele care se ocupă de reciclarea deşeurilor din ţara noastră au rămas fără materie primă şi importă gunoi selectat din state precum Marea Britanie. „De ce o țară care este inundată de gunoaie importă și mai multe din străinătate ?”, întreabă BBC.


Constantin Damov, directorul unei firme de reciclare, i-a spus corespondentului BBC, Nick Thorpe, că doar 50 la sută din capacitate este acoperită cu materiale locale, în timp ce celelalte 50 de procente sunt completate cu materiale din exteriorul țării. O mare problemă este selectarea gunoiului, care, cel puţin în Bucureşti, nu există.

„Oamenii aruncă totul în acelaşi coş, ceea ce îngreunează munca celor care colectează gunoiul”. Jurnalistul britanic a întrebat câţiva locuitori despre selectarea gunoiului. Unii fac acest lucru, dar doar la locul de muncă, „pentru că trebuie”, nu şi acasă. „Nimeni nu ne-a învăţat să facem asta”, a spus o femeie. Firme private colectau gunoiul, îl sortau şi îl vindeau companiilor de reciclare, în prezent decizia aparţine consiliilor, însă acestora le lipsesc resursele. Prin urmare, circa 90% din deşeurile din România umplu gropile de gunoi.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.