Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Numărul pacienţilor internaţi în spitalele de maximă siguranţă este cu mult mai mare faţă de numărul paturilor, este una dintre concluziile raportului realizat de inspectorii sanitari, în urma controalelor făcute în spitalele de psihiatrie din România. Ministerul Sănătății anunţă că a dat 115 sancţiuni contravenţionale, dintre care 48 de amenzi în valoare de aproximativ 144.000 lei și 67 de avertismente. Spitalele de psihiatrie în care au fost constatate nereguli au termen de remediere a problemelor până pe 31 decembrie 2019.

Inspectorii sanitari din cadrul direcțiilor de sănătate publică au finalizat controlul privind calitatea actului medical și a condițiilor igienico sanitare în toate spitalele de psihiatrie, dispus de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, iar rezultatele acestuia au fost prezentate ieri. Au fost verificate patru spitale de maximă siguranță cu 1.805 paturi, 36 de spitale de psihiatrie cu 8.841 de paturi și 91 de secții de psihiatrie din cadrul spitalelor județene cu 5.427 de paturi. Inspectorii auurmărit respectarea normelor privind asigurarea condițiilor de igienă generală, starea igienico-sanitară a fiecărui salon, amplasarea paturilor, circuitele funcționale, microclimatul, depozitarea materialelor sterile, asigurarea materialelor de curățenie și dezinfecție. „În urma acestor controale, acolo unde a fost cazul și existau suspiciuni de natură penală, aceste rapoarte au ajuns la Parchet, dar acolo unde nu existau suspiciuni rezonabile am considerat că nu trebuie să încărcăm munca Parchetelor”, a spus Sorina Pintea.

Integral pe Jurnalul Național