Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ludovic Orban a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis să formeze un cabinet cu care, în termen de 10 zile, trebuie să vină în Parlament pentru un vot de învestitură. Pentru ca Guvernul să fie învestit este nevoie de votul a 233 de parlamentari. În acest moment PNL are doar 94 de voturi. Va urma o perioadă de negociere în care premierul desemnat trebuie să convingă grupurile parlamentare să susțină Guvernul, însă aceste negocieri se anunță aproape imposibile.

PSD a anunțat deja că nu va vota Guvernul, deci Ludovic Orban nu se poate baza decât pe cel mult 2-3 voturi de la social democrații care ar riscă să fie dați afară din partid. Până în acest moment, doar cei 17 parlamentari ai minorităților au anunțat că vor vota Guvernul. Astfel, Orban mai are nevoie de 122 de voturi pe care trebuie să le adune de la USR, PMP, UDMR, Pro România și ALDE.

Negocierile se anunță unele destul de dure, mai ales pentru că fiecare partid în parte cere ceva ce altui partid nu îi convine.

Integral pe Digi24